Evrimi Yıkan Bir Canlı; Hallucigenia

Canlıların bugünkü mükemmel halleriyle yeryüzü katmanlarında belirdiği Kambriyen devrinde bir anda ortaya çıkan canlılardan biri de Hallucigenia'dır. 


hallucigenia fosil

Bu Kambriyen canlısının fosilinde, saldırılara karşı korunma sağlayan dikenler ya da sert kabuklar yer alır. Bu konuda evrimcilerin açıklayamadıkları nokta, ortada hiçbir "avcı" canlının bulunmadığı bu devirde bu hayvanların nasıl bu kadar iyi bir korunmaya sahip olduklarıdır. Ortada avcı hayvanların bulunmayışı, konuyu "doğal seleksiyon"la açıklamayı imkansız kılmaktadır. 


hallucigenia fosil

Aynı zamanda bu canlı, evrimcilerin beklediklerinin aksine hiç bir evrim tarihine sahip değildir. Ani bir var oluşla ortaya çıkan tas tamam kompleks bir canlıdır. İddia edilen gibi bir canlı hayatta kalmak için çabaladığında milyon yıllar içerisinde yeni özellikler kazanır. Mesela savunma sistemi gibi. Ama nedense(!) bu canlının korunması gereken bir canlı olmamasına rağmen ilk var olduğundan itibaren bu savunma sistemine sahip. Buda doğal seleksiyonla evrime büyük bir darbe vurmuştur. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar